fbpx

Program natalne
astrologije

Uputstvo za izradu domaćih zadataka

Astrološki etički
kodeks

ASTROLOŠKI ETIČKI KODEKS ŠKOLE ASTROLOGIJE "ANTARES"

1. Svečano obećavam da ću svakom horoskopu pristupiti sa poštovanjem sa kojim se pristupa autentičnom biću i Mikrokosmosu koji se nije pojavio 26000 godina unazad i neće se pojaviti ni za narednih toliko.

2. Nikada neću naškoditi klijentu ekstremnim predviđanjima, već ću naglašavati da se svaka astrološka konfiguracija može manifestovati na više različitih načina, te ću uvek davati smernice za najbenefičnije ispunjavanje astrološke simbolike.

3. Kao astrolog, uvek ću imati na umu da klijenti u svom natalu već imaju određene planetarne postavke koje se tiču astrologije i usluge astrologa. Svaki klijent za mene predstavlja presek vremena koji mi prikazuje razvojni stepen u trenutku našeg susreta. Isto tako, klijent ima sopstveni potencijal za kvalitet i razumevanje astrološke konsultacije, koja osim od njegovog momenta rođenja zavisi i od trenutka naše komunikacije.

4. Nikada neću donositi odluke umesto klijenta, niti insistirati na tome da klijent prihvati moja nebeska tumačenja i očekivanja.

5. Održavaću strogu poverljivost prema svim informacijama koje su mi date, osim u slučaju kada to može ozbiljno naštetiti klijentu ili nekoj drugoj osobi.

6. Uvek ću imati na umu da niko na ovom svetu nema apsolutno astrološko znanje, koje svakim danom i svakim novim astronomskim otkrićem postaje obimnije i potpunije. Stoga ću nastojati da svoje znanje usavršavam, a konsultacije koje nadilaze moje znanje ili oblast mog proučavanja preusmeriću na kolege koje smatram stručnijim za data pitanja.

7. Vodiću računa da održavam prikladne odnose i jasne granice sa klijentom u pogledu sopstvenih i njegovih želja i potreba, bilo da su one emotivne, seksualne, finansijske ili druge lične prirode.